Már az egész világon elterjedt és bevált burkolási forma, mely színvilágával és különböző mintáival osztatlan sikert aratott a medencetulajdonosok körében.

A medencék fólia burkolata komfortosabb érzést biztosít, mint az elavultabb, drágább és ridegebb csempeburkolat. Emellett tisztítása és javítása is egyszerűbb és gyorsabb, ezért költségkímélőbb és gazdaságosabb.

Cégünk kizárólag az Alkorplan cég által gyártott medence fóliákat alkalmazza. Több éves tapasztalat és a medence tulajdonosok véleményére alapozva döntöttünk ezen termék mellett. A világszínvonalú és minden EU szabványnak megfelelő PVC lemezgyár 30 éve garantálja a fóliák kifogásolhatatlan minőségét és élettartamát. Az Alkorplan fóliák a vízszigetelés és a medence burkolás egy új és minden tekintetben felsőkategóriás lehetőségét hozta el mellyel az Ön medencéjét is tökéletes minőségben készíthetjük el.

Alkorplan fóliák

Medence fólia, bélésfólia, pótfólia

  • 1,5mm vastag szöveterősített fóliáink csak helyszíni kivitelezésre alkalmasak, igaz e típusú fóliák a leginkább strapabíróbbak, és többek között közületi medencékhez is alkalmasak.
  • 0.75mm vastagságú fóliánk nem szöveterősített, de még e típussal is lehet helyszínen dolgozni, ez egy olcsóbb kategória, és családi medencék használatához tökéletesen megfelel.
  • 0,5mm fóliánk kifejezetten lemezfalú medencék bélés fólia pótlására alkalmas, melyből cégünk különböző méreteket és formákat le tud gyártani az erre alkalmas műhelyben.
  • 1,5mm vastagságú csúszásmentes fólia, mely kifejezetten lépcsőkre szoktuk alkalmazni, balesett veszély elkerülése érdekében, illetve feszített víztükrű medencéknél a bukó él fóliázására, ugyanis azon a részen minimális vízmennyiség van, viszont fokozott a balesett veszély.

Minden vastagsághoz különböző színárnyalatokat, illetve mintázatokat tudunk ajánlani, kivétel a 0,5mm vastagság, az csak kék színben kapható. Az Alkorplan 3000 egy újgenerációs, emeltebb műszaki színvonalon készült fólia, mely a gyártáskor képzett mikroorganizmusok megtelepedését gátló bevonatnak köszönhetően, kiemeltebb UV stabilitással, tisztíthatósággal és hosszabb élettartammal rendelkezik. A 1,5 mm és a 0,75 mm vastag mintás fóliák mindegyike Alkorplan 3000-es gyártási technológiával készült.

1,5mm-es egyszínű Alkorplan fóliák

1,5mm vastagságú Alkorplan fóliák

1,5mm vastagságú csúszásmentes fóliák

0,75mm vastagságú Alkorplan fóliák

Továbbá kaphatóak különböző dekorációs elemek is

  • Frízek, melyek a medence szélén díszcsíkként szolgálnak, kiemelve medencéjét. Természetesen a díszcsíkok is kaphatóak többféle mintázatban egyaránt.
  • Delfinek, illetve egyéb dekorációs elemek, melyeket saját magunk gyártunk, és egyedi kérésre helyezünk el a medencében.

Alkorplan díszcsíkok és díszítő elemek

Geotextília

A fólia alá egy speciális, hőkezelt, rothadásmentes 400gr/m2 geotextilia védőréteget helyezünk igény szerint, mely felveszi az apróbb egyenlőtlenségeket és komfortosabb érzést biztosít.

Bélés fólia, pótfólia

Szintén UV-stabil Alkorplan fóliából készülnek, 0.5 mm-es vastagságban, melyeket műhelyünkben legyártjuk méretre, mivel önállóan is beépíthetők a medencéjébe.

Szabvány méretek

  • Átmérő 3.5m palást 1m – 23,23 m2
  • Átmérő 3,6m palást 1m – 24,26 m2
  • Átmérő 4,5m palást 1m – 34,38 m2
  • Átmérő 4,6m palást 1m – 35,6 m2

Egyéb méretű bélésfóliák, pótfóliák ára m2 / ár alapján kerül kiszámításra. Bélésfóliákhoz igényelhető fel és beakasztó profil, mely megkönnyíti a fólia rögzítését és szerelését. Egyedi kérésre a bélés fóliák készülhetnek 0.75 mm-es vastagságban is, az árat ebben az esetben is a pótfólia m2-e alapján számoljuk.