Az elmúlt években, hazánkban egyre inkább elterjedtek az úszómedencék, egyre több családi házban megtalálhatóak valamilyen formában.

Létezik csempés-, lemezfalú-, polipropilén-, poliészter-, valamint fóliás úszómedence.

Medenceépítés lépésről lépésre

Minden medencének megvannak az előnyei és hátrányai is. Cégünk fő profilja a zsaluköves szerkezetű fóliás medence. Lássuk pár lépésben hogyan is épül fel egy ilyen típusú úszómedence.

  • Kezdjük az alapoknál, ami majdnem minden medencénél elengedhetetlen, a medence helyének kialakítása.
  • Miután ez megtörtént, egy bevasalt lemezbetont kell önteni, ami az úszómedence alját fogja képviselni, ebbe a lemezbetonba elhelyezzük a szükséges élményelemeket (medence-szerelvényeket). Ami például egy süllyesztet víztükrű medencénél lehet egy padlóösszefolyó, míg egy feszítettnél a fúvókák is ide kerülnek.
  • Ezután következik az oldalak kialakítása, ami a zsaluköves technikának köszönhetően igen egyszerűen, gyorsan kivitelezhető, és bármilyen forma kialakítható. Úgy, mint a lemezbeton esetén, itt is elhelyezzük a falba a szükséges látvány- és élményelemeket.
  • Amint megvan a formája és alakja, nincs más dolgunk, mint egy egyszerű vakolással egy sima felületet kialakítani, majd az úszómedence körül lévő terepet elrendezni.
  • Ezek után a kiválasztott fóliával kiburkoljuk a medencét, ezzel biztosítva a vízzáróságot és a látványvilág kialakítását. Talán ennél a zsaluköves, fóliás medencénél említhetjük meg azt, hogy a szerkezeti munkát akár önök is (házilag) elvégezhetik a szakmai útmutatásaink segítségével. Így a meglévő szerkezetünknek köszönhetően az elkövetkező években a szerkezethez hozzá se kell nyúlni, mindössze annyi dolgunk lesz, hogy 10-12 évente kicseréljük a fóliát (mert annyi idő alatt a medence fólia elöregszik és elveszti javíthatóságát).

Ha elveszítik vízzáróságukat, fóliaburkolattal mindegyik típusú medence kaphat még 10-12-évet anélkül, hogy komolyabb összeget költenénk a szerkezet kijavítására. Remélem megnyerte tetszésüket a zsaluköves szerkezetű fóliás medence.

Zsaluköves medence építés képekben..